Chokladfondant utan mjöl och tillsatt socker!

Jag älskar choklad och jag vet att det finns fler där ute som gör detsamma =) Eftersom jag använder mig av choklad med minst 70 % kakao till detta recept är inte fondanterna helt sockerfria men utöver det socker som redan finns i chokladen är inget tillsatt. Detta recept är busenkelt och kraftigt chokladigt! ;)
Till 4 st fondanter:
100 g smör
150 g mörk choklad med minst 70 % kakao
2 st äggulor
1 ägg
0,5-1 dl Zero calorie sweetener
Frukt eller bär till topping.
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Dela chokladen i mindre bitar och rör ner i det smälta smöret. Sänk värmen på plattan och rör tills chokladen är helt smällt. Vispa äggulor, ägget och zero calorie sweetener pösigt i en separat bunke. Rör ner chokladblandningen lite i taget och häll sedan upp i fyra stycken portionsformar (de jag använder är ca 9 cm i diameter). Placera formarna mitt i ugnen och grädda i ca 9 min. OBS! Tiden är viktig när det kommer till fondanternas konsisten men kan variera från 6 -10 min beroende på ugnen. Det gäller att få en balans mellan en fast konsistents i kanterna och en krämig mitt. Skär med en kniv längs formarnas kanter och vänd hastigt över på en tallrik. Min personliga toppingfavorit är banan eller hallon! =)