Morotssoppa med potatis och purjolök!

 

 

Första gången jag gjorde denna soppa var det egentligen tänkt som en gammal hederlig potatis och purjolökssoppa men jag hade inte tillräckligt med potatis hemma så jag fyllde ut den med morötter och upptäckte att det fungerade minst lika bra och så blev det ju lite nyttigare också! =)

 

Till ca 4 portioner

3 stora morötter

2 normalstora potatisar

1 purjolök

2 st buljongtärningar (höns- kött- eller grönsaksbuljong fungerar fint)

1 liter vatten

3 msk fryst hackad persilja alternativt en halv knippe färsk

2 msk vitvinsvinäger

1 dl lätt creme fraiche

salt

svartpeppar

olja att steka i

 

Gör såhär:

Hacka purjolök, morötter och potatis i mindre bitar. Värm olja i en stor kastrull och stek grönsakerna tillsammans med persiljan i ca 5 min, salta och peppra. Värm vatten i en varmvattenkokare och häll över grönsakerna tillsammans med buljongtärningarna. Låt soppan puttra tills rotfrukterna är mjuka med en aning tuggmotstånd. Tillsätt sedan creme fraiche och vitvinsvinäger och mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar! Mumma =) 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback