Smörstekt torsk med blomkålsmos!

Ett bra alternativ till potatismos är blomkålsmos! Det är enkelt att göra och passar bra till både fisk och kött! Jag fick tag på ett väldigt stort blomkålshuvud så det blev mos till dagen efter som jag åt med salt skinka, det var inte heller tokigt =)
Till ca 2 portioner:
1 paket torsk
1 blomkålshuvud
1-2 dl mjölk
frysta gröna ärtor
smör
salt
vitpeppar
Gör såhär:
Börja med att tina fisken (jag brukar sätta mikron på lägsta effekt och tina den lite i taget). Sätt ugnen på 200 grader. Salta den tinade fisken och låt den ligga en stund medan du förbereder moset. Värm vatten i en stor kastrull. Hacka blomkålshuvudet i mindre bitar och koka ca 15 min eller tills bitarna blivit mjuka med en aning tuggmotstånd. Lägg ärtorna i ett varmt vattenbad en kort stund eller värm i mikron på låg effekt. Värm en stor klick smör i en stekpanna och lägg i den saltade fisken. Stek en stund tills fisken fått lite färg, tillsätt peppar och eventuellt andra kryddor om du vill ha det lite starkare. Lägg fisken i en ugnsfastform och häll det smälta smöret med kryddorna över. Grädda i ugnen ca 10-15 min. Häll av vattnet från blomkålen och tillsätt en klick smör, salt, peppar och mjölk. Mixa blomkålen slät med en stavmixer. Servera med fisk och ärtor! Smaklig spis =)