Vegetariska quesadillas med tomatsalsa!

Quesadillas fungerar utmärkt till hemmamyset såhär en fredagkväll=) men även som enklare förtäring när vännerna kommer över! Receptet på salsan är hämtat från Icas hemsida och även grundreceptet på quesadillas är därifrån, med ändringar för att få dem lite nyttigare och med lite mer smak!
Till ca 4 portioner quesadillas:
1 pkt (6 st) mjuka tortillabröd med extra fibrer (nyckelhålsmärkta)
1-2 dl fryst hackad spenat
1/2 gul lök
1/3 chili
1-2 vitlöksklyftor
1/2 kruka färsk basilika
1-2 paket riven mozzarella
1 påse ruccola
peppar
salt
flingsalt
olja att steka i
Till salsan:
3 tomater
1 vitlöksklyfta
1 röd lök
1/2 kruka färsk koriander
1 citron
1/2 tsk salt
2 krm spiskummin
Gör såhär:
Börja med röran som ska vara i Quesadillas. Värm den frysta spenaten i micron och häll av vattnet. Hacka gul lök och chili och värm stekpannan med lite olja i. Fräs löken och chilin tillsammans på medelvärme tills löken blivit mjuk och tillsätt sedan spenaten. Pressa i vitlöksklyftan och krydda med salt (ej flingsalt) och peppar. Stek en kort stund och se till att det är rikligt med olja för att få en saftig röra. Häll röran i en skål och låt vila tills det är dags att steka quesadillas.
Salsan:
Hacka tomater, koriander och lök fint. Tvätta av citronen och riv ner skalet från hela citronen. Pressa ned saft från halva citronen och tillsätt spiskummin, salt och den pressade vitlöken. Blanda alla ingredienser.
Quesadillas:
Bred ett tunnt lager spenatröra på ett tortillabröd så att det täcker hela. Häll på ett lager av mozzarella. Strö över ruccola och några grovt hackade basilikablad. Avsluta med att strö lite flingsalt över det hela innan du lägger ett till tortillabröd över. Värm stekpannan till medelvärme och stek några minuter på varje sida tills brödet blivit lite hårt och fått fin färg. Se till att inte ha för varmt i pannan så att brödet bränns! Dela med en vass kniv i lagom stora bitar och servera med salsan. Smaklig spis! =)