Vad äter man på en onsdag?

Hemgjord pesto, snabbt och enkelt!

Mixa basilikablad, pinjenötter, vitlök, parmesan, salt och peppar med en stavmixer. Tillsätt oljan lite i taget och fortsätt mixa tills du får en slät smet. Du har nu en ljuvlig hemgjord pesto! =)
Lätt som en plätt!

Det finns många goda varianter på nyttiga plättar utan mjöl. När jag steker dessa så doftar det nybakat hemma! De blir fluffiga och fina också eftersom det är bakpulver i. Ett hett tips med andra ord om man vill äta lite lyxigare plättar! Grundreceptet kommer från boken LCHF för familjen, skriven av Anna Hallén. Jag har dock bytt ut philadelphiaosten och mjölken till kvarg, vilket blir minst lika gott!
Till 4 portioner behövs:
6 ägg
400 g kvarg (eller cream cheese, exempelvis philadelphiaost light)
3 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
½ tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver
2 msk honung
Smör eller olja att steka i
Gör såhär
Blanda ägg och kvarg ordentligt med en elvisp. Tillsätt övriga ingredienser och vispa igen tills allt är noga blandat. Låt smeten stå i 5 min. Värm en stekpanna med fett och stek på medelvärme. Servera med färska bär och ringla honung lite honung över!
Vitamin D3 för bättre hälsa och välmående!

För några veckor sedan kände jag mig ovanligt trött och dåsig trots att jag kommit igång med träningen, min kära far sa att det kunde vara D-vitaminbrist. Nu har jag ätit vitamin D3 varje dag i en vecka och känner mig redan piggare. Visst kan det vara en viss placeboeffekt inblandad med det finns många bevis för att vi måste tänka på intaget av de vitaminer som solen annars förser oss med under sommarhalvåret.
D-vitamin finns annars i fet fisk och berikade mejeriprodukter men för att få i oss de vitaminer som motsvarar solens bestrålning av huden så måste vi äta vitamin D3 för att känna oss som människor under de mörka månaderna =) Kanske kan det vara värt ett försök?=)
Kryddig kyckling tikka masala!

Börja med att marinera kycklingen. Rispa filéerna med en vass kniv, detta för att kryddorna ska gå in ordentligt i köttet, gnid sedan in kyckligen först med salt och sedan med citron. Lägg kycklingbitarna i en stor skål i väntan på marinaden. Blanda alla ingredienser till marinaden och häll sedan över kycklingen, gnid in den med fingrarna. Låt den sedan vila i marinad i 4 timmar med plastfolie över skålen. Sätt ugnen på 225 grader och grilla kycklingen på ett galler i mitten av ugnen med en ugnsfastform under i ca 40 min (jag la mina kycklingar direkt i den ugnsfasta formen, men för krispigare kycklingar använd galler så att vätskan kan rinna av).
Rostade solroskärnor!

Gott crisp mellan målen!
