Lätt som en plätt!

 

 

Det finns många goda varianter på nyttiga plättar utan mjöl. När jag steker dessa så doftar det nybakat hemma! De blir fluffiga och fina också eftersom det är bakpulver i. Ett hett tips med andra ord om man vill äta lite lyxigare plättar! Grundreceptet kommer från boken LCHF för familjen, skriven av Anna Hallén. Jag har dock bytt ut philadelphiaosten och mjölken till kvarg, vilket blir minst lika gott!  

 

Till 4 portioner behövs:

6 ägg

400 g kvarg (eller cream cheese, exempelvis philadelphiaost light)

3 dl mandelmjöl

2 msk fiberhusk

½ tsk vaniljsocker

1 tsk kardemumma

2 tsk bakpulver

2 msk honung

Smör eller olja att steka i

 

 Gör såhär

Blanda ägg och kvarg ordentligt med en elvisp. Tillsätt övriga ingredienser och vispa igen tills allt är noga blandat. Låt smeten stå i 5 min. Värm en stekpanna med fett och stek på medelvärme. Servera med färska bär och ringla honung lite honung över! 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback