Krämig kräftsoppa!

 

En lättare måltid kan vara en skön återhämtning mellan julbordsvarven! Denna soppa fann jag i en tidning med samlade LCHF-recept, den är mycket god och enkel att tillaga =) Istället för vispgrädde, som grundreceptet innehåller, har jag valt att använda matlagningsgrädde som inte har lika hög fetthalt.

 

Till ca 4 portioner behövs:

2 burkar kräftstjärtar i lag (använd lagen att späda soppan med)

1 gul lök

1 zucchini

1 burk krossade 

3 msk olja

1 fiskbuljongtärning

2 dl matlagningsgrädde

pressad citron

 

Gör såhär:

Hacka löken och skär zucchinin i bitar. Värm oljan i en kastrull och fräs löken tillsammans med zucchinin tills den fått lite färg och löken blivit mjuk. Häll över krossade tomater, spadet från kräftstjärtarna och buljongtärningen. Låt koka några minuter och mixa sedan slät med en stavmixer. Tillsätt grädden och eventuellt lite mer vatten. Lägg i kräftstjärtarna, värm upp soppan och smaka av med salt, peppar och citronsaft! Smaklig spis!=) 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback