Ljuvligt knäckebröd med flingsalt!

 
Detta vackra och krispiga bröd har blivit oerhört populärt hemma hos mig! Det ger en riktig frö-chock som passar både till frukost eller efter middagen som snack! Jag tackar min kära vän för detta recept =)
 
Till två plåtar knäckebröd behövs:
 
2 dl finmalet majsmjöl 
2 dl frön (exempelvis 0,5 dl hela linfrön, 0,5 dl solroskärnor, 0,5 dl sesamfrön, 0,5 dl pumpakärnor)
1 tsk salt
0,5 dl oliv- eller rapsolja
2 dl kokande vatten
flingsalt
 
Gör såhär: 
 
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda mjöl, frön, salt, olja och vatten till en smet. Fördela smeten på två plåtar och kavla den tunn mellan två bakplåtspapper (ta bort det översta bakplåtspappret innan gräddningen). Strö lite flingsalt på toppen och grädda mitt i ugnen i ca 1 timme. Bryt sedan brödet för hand i rustika bitar. Hoppas det ska smaka!=)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback