Glutenfria banan & kardemumma pannkakor

 
De här pannkakorna är verkligen SÅ himla goda och väldigt nyttiga. Fungerar som dessert eller varför inte till frukost? Jag har bytt ut havregrynen (som jag brukar göra det med) till hampamjöl som är rikt på protein och mineraler och finns att köpa i hälsokostbutiker.  
 
Till 3 pannkakor behöver du: 
2 äggvitor 
1 ägggula 
1 banan
2 msk hampamjöl
1 krm äkta vaniljpulver
1 tsk kardemumma
1 nypa salt
Ekologisk kokosolja att steka i
 
 
 
 
 
 
Blanda alla ingredienser i en skål. Jag använder först en gaffel till att mosa ihop bananerna med resten av ingredienserna och kör sedan med handmixern för att få en slät smet. Istället för smör använder jag mig av ekologisk kokosolja att steka i. Det är både nyttigare och ger en lätt kokossmak till pannkakorna. (Gillar man inte kokos kan man köpa kokosolja utan smak) 
 
Tillbehör:
1/2 äpple
2 msk kokosflingor
honung
kokosolja
 
Egentligen är pannkakorna goda att äta som de är men idag stekte jag äppelskivor och kokosflingor i kokosolja och ringlade över lite honung.
 
 
Bon appétit!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback