Chokladtryfflar utan tillsatt socker!

 
Julafton nalkas och jag funderade såklart kring vad det finns för gott som man kan göra lite nyttigare såhär i sockershockstider ;) Dessa tryfflar hittade jag på Arlas sida och med några mindre justeringar blev de inte så farliga, däremot farligt goda! =) Det jag gjorde var att byta ut vispgrädden till matlagningsgrädde och så valde jag en choklad med 70% kakao. Utöver sockret som finns i chokladen är inget extra socker tillsatt!  
 
Till ca 40 st behövs:
 
1 dl matlagningsgrädde (fetthalt 15%)
50 gram smör eller margarin
300 gram choklad med 70% kakaohalt 
1 dl lätt kvarg (fetthalt 0,1%) 
flingsalt 
 
 
Gör såhär:
 
Värm upp grädde och smör i en kastrull tills smöret smällt. Ta av kastrullen från plattan och bryt ned chokladen och låt den smälta. För att få chokladen ordentligt smällt rörde jag om ordentligt under tiden och satte kastrullen på plattan emellanåt. När chokladen är smällt, tillsätt kvargen, rör om ordentligt och bred ut smeten på ett fat med ett bakplåtspapper. Strö eventuellt lite flingsalt över (inte för mycket) och låt stå i kylen i ca 2 timmar. Skär sedan i lagom stora bitar eller rulla till små bollar och rulla i kakao. Mums!=) 
 
  


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback