Glutenfria banan & kardemumma pannkakor

 
De här pannkakorna är verkligen SÅ himla goda och väldigt nyttiga. Fungerar som dessert eller varför inte till frukost? Jag har bytt ut havregrynen (som jag brukar göra det med) till hampamjöl som är rikt på protein och mineraler och finns att köpa i hälsokostbutiker.  
 
Till 3 pannkakor behöver du: 
2 äggvitor 
1 ägggula 
1 banan
2 msk hampamjöl
1 krm äkta vaniljpulver
1 tsk kardemumma
1 nypa salt
Ekologisk kokosolja att steka i
 
 
 
 
 
 
Blanda alla ingredienser i en skål. Jag använder först en gaffel till att mosa ihop bananerna med resten av ingredienserna och kör sedan med handmixern för att få en slät smet. Istället för smör använder jag mig av ekologisk kokosolja att steka i. Det är både nyttigare och ger en lätt kokossmak till pannkakorna. (Gillar man inte kokos kan man köpa kokosolja utan smak) 
 
Tillbehör:
1/2 äpple
2 msk kokosflingor
honung
kokosolja
 
Egentligen är pannkakorna goda att äta som de är men idag stekte jag äppelskivor och kokosflingor i kokosolja och ringlade över lite honung.
 
 
Bon appétit!

Chiapudding - En energirik frukost & mellanmål

 

Skippar du ofta frukosten för att du inte har tid? Då är det här perfekt för dig! Förbered i små glasburkar och ta en i farten på väg till jobbet eller träningen. 

 Chiapudding med kokos

Till 1 portion behöver du:

3 msk Chiafrön 

 3 dl kokosmjölk

2 msk kokosflingor

1 krm ekologiskt vaniljpulver (Jag använder Bourbon's ekologiska vaniljpulver som jag köper i en hälsokost butik här i Oslo.) 

½ tsk honung

 

Chiapudding med Kanel

1 portion: 

3 msk Chiafrön

3 dl mandelmjölk

1 & 1/2  tsk kanelpulver

1 krm vaniljpulver

1 tsk honung

 

Häll ner alla ingredienserna i en glasburk eller någon annan förvaringsbox med lock. Rör om ordentligt och se till så att alla fröerna blir blöta annars sväller de inte. Låt stå i kylskåpet i minst 15 minuter (Helst över natten) 

Servera med hackade nötter, färsk frukt, bär eller vad man tycker om.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Superfood - Chiafrön

 

Det är svårt att missa den stora Chia-trenden som pågår just nu och för några veckor sedan blev även jag presenterad inför det lilla, men otroligt nyttiga fröet - och nu är jag hooked! 

 
 

Visste du att..

  • Chiafröet innehåller lika mycket protein som nötkött
  • Innehåller 8 gånger så mycket omega 3 än lax
  • Fröet är rikt på antioxidanter
  • Två matskedar frön ger dig lika mycket järn som finns i 100 gram spenat. Det innehåller också magnesium, fosfor och mangan.
 
 

Hälsningar från Oslo

Hej på er!

Nu har lillasyster Karlsson fått i uppgift att skriva några rader och ge er lite tips på nyttiga och goda recept. Hoppas ni gillar det! :-)

/ Johanna 

 
 
RSS 2.0